Čočka na karí
Suroviny
- 400 g Čočka jedlá
- 60 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1146 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 1020.9 mg
- Vláknina 64148.2 mg
- Vitamín A 64148.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočenou čočku uvaříme v jedné vodě téměř do měkka.
-
2
Na větší části másla zpěníme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli a utřený česnek, přidáme rajčatový protlak, karí koření, vše zamícháme. Přidáme scezenou čočku i s částí vývaru a dusíme do měkka, až se vývar vydusí.
-
3
Na zbylém másle podusíme na kostičky rozkrájenou okurku, přidáme ji k čočce, porkm osolíme, opepříme, osladíme a okyselíme.
-
4
Podáváme s vejci uvařenými natvrdo.