Gratinovaná šunka v kečupové směsi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 120 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 ks Feferony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 181.7 mg
  • Draslík 66.4 mg
  • Vláknina 262.5 mg
  • Vitamín A 262.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Silnější plátky šunky opečeme na másle a urovnáme do zapékacích misek.

  • 2

    Vejce rozšleháme s utřeným česnekem, kečupem a maizenou. Vmícháme nastrouhaný sýr a nasekané feferonky. Směsí potřeme plátky šunky a pokrm gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu