Gruzínská soljanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 7 g
- Sodík 2335 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 674 mg
- Vláknina 6095.5 mg
- Vitamín A 6095.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou svíčkovou nakrájíme přes vlákno na hranolky a osmahneme za stálého míchání na oleji.
-
2
Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, osmahneme a vmícháme na nudličky nakrájenou okurku, víno, kečup, pepř, sůl a utřený česnek. Vše podusíme asi 5 minut.
-
3
Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou a ihned podáváme.