Smažené sépie s pěti druhy koření
Suroviny
- 15 g Zázvor celý
- 450 g Sépie
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 6 ks Houby čerstvé
- 1 ks Chilli paprička
- 8 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika červená
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 119 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 4 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 475.8 mg
- Vláknina 3123 mg
- Vitamín A 3123 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sépie nejprve důkladně omyjeme, stáhneme z kůže a necháme oschnout na papírové utěrce. Poté každou rozřízneme a vnitřek rozdělíme šikmými řezy tak, aby vytvořily kosočtvercovou síť. Maso nakrájíme na proužky.
-
2
V předehřáté pánvičce rozpálíme olej, sépie krátce osmahneme a vyjmeme. Do pánve dáme nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek, nakrájenou cibulku, na proužky nakrájenou papriku zbavenou semínek, nakrájené chilli papričky bez semínek a na plátky nakrájené houby. Za stálého míchání cca 2 min. orestujeme.
-
3
Přidáme sépie a prášek z pěti druhů koření. Nakonec vmícháme fazolovou omáčku, sójovou omáčku, cukr a rýžové víno. Přivedeme k varu a asi minutu povaříme. Poté ihned podáváme.