Nadívané sépie po vietnamsku
Suroviny
- 250 g Vepřové maso mleté
- 600 g Sépie
- 55 g Nudle skleněné
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Cibulka jarní
- 8 ks Shiitake houby
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1004 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 213 mg
- Draslík 3796.7 mg
- Vláknina 50622.2 mg
- Vitamín A 50622.2 mg
- Vitamín B6 3.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme sépie. Z každé odřízneme chapadélka těsně za okem, z těla vyjmeme průsvitný osten a povrchovou vrstvu kůže sloupene. Důkladně omyjeme ve studené vodě.
-
2
Nudle nasypeme do hrnce s vroucí vodou, odstavíme a necháme cca 20 min. odstát.
-
3
Mezitím rozpálíme v pánvičce lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, rozkrojené houby, vepřové maso a nakrájený česnek. Asi 4 min. orestujeme za stálého míchání. Poté zcedíme nudle, přidáme do pánve společně s rybí omáčkou, cukrem, nadrobno nakrájeným koriandrem a citronovou sťávou. Ochutíme solí a pepřem.
-
4
Vzniklou směs použijeme jako nádivku do sépií. Naplníme je, zajistíme párátkem, vložíme do nádoby z varného skla, pokapeme zbytkem oleje a každou sépii dvakrát propíchneme. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů na 10 min., po vyjmutí ihned podáváme.