Červené a bílé krevety se zeleninou
Suroviny
- 450 g Krevety tygří - loupané
- 170 g Hrášek
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.4 hrnek Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 42 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 140.3 mg
- Vláknina 4567.9 mg
- Vitamín A 4567.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety zbavíme ulit a vnitřností a smícháme s polovinou vaječného bílku, kukuřičným škrobem a špetkou soli.
-
2
Z lusků vyloupeme hrášek a za stálého míchání jej osmahneme na dvou lžících rozpáleného oleje. Cca po 1 min. přidáme cukr a špetku soli, promícháme a po další minutě odstavíme. Hrášek naaranžujeme doprostřed rozehřátého talíře.
-
3
Do pánve vlijeme zbytek oleje, osmahneme na něm krevety, cca po 1 min. vyjmeme a osušíme na papírové utěrce.
-
4
Olej slijeme, ponecháme pouze lžíci a přidáme nadrobno nakrájený zázvor a cibulku. Pánev vrátíme na sporák, nasypeme krevety a za stálého míchání orestujeme. Po minutě přidáme sójovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem a důkladně promícháme.
-
5
Polovinu krevet vyjmeme a naaranžujeme na jednu stranu talíře. Ke zbytku přidáme chilli omáčku a rajský protlak a promícháme. Takto vzniklé červené krevety dáme na opačnou stranu talíře a ihned podáváme.