Červené a bílé krevety se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krevety tygří - loupané
  • 170 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.4 hrnek Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 140.3 mg
  • Vláknina 4567.9 mg
  • Vitamín A 4567.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety zbavíme ulit a vnitřností a smícháme s polovinou vaječného bílku, kukuřičným škrobem a špetkou soli.

  • 2

    Z lusků vyloupeme hrášek a za stálého míchání jej osmahneme na dvou lžících rozpáleného oleje. Cca po 1 min. přidáme cukr a špetku soli, promícháme a po další minutě odstavíme. Hrášek naaranžujeme doprostřed rozehřátého talíře.

  • 3

    Do pánve vlijeme zbytek oleje, osmahneme na něm krevety, cca po 1 min. vyjmeme a osušíme na papírové utěrce.

  • 4

    Olej slijeme, ponecháme pouze lžíci a přidáme nadrobno nakrájený zázvor a cibulku. Pánev vrátíme na sporák, nasypeme krevety a za stálého míchání orestujeme. Po minutě přidáme sójovou omáčku, zalijeme rýžovým vínem a důkladně promícháme.

  • 5

    Polovinu krevet vyjmeme a naaranžujeme na jednu stranu talíře. Ke zbytku přidáme chilli omáčku a rajský protlak a promícháme. Takto vzniklé červené krevety dáme na opačnou stranu talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu