Indický kuřecí pilaf

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kuře
  • 6 ks Kardamom
  • 6 ks Hřebíček
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1862 kcal
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 988 mg
  • Bílkoviny 105 g
  • Uhlovodany 154 g
  • Cholesterol 564.1 mg
  • Draslík 1775.4 mg
  • Vláknina 43835.5 mg
  • Vitamín A 43835.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme omyté, na kousky nakrájené kuřecí maso a 2 oloupané, nakrájené cibule. Osmahneme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme.

  • 2

    Asi po 25 minutách vsypeme rýži, přilijeme vývar a zvolna dusíme, až je rýže sypká. Nakonec přimícháme nakrájené mandle.

  • 3

    Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli.

  • 4

    Pilaf upravíme na talíře a ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajec a kolečky osmažené cibule.

Komentáře k receptu