Indický kuřecí pilaf
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1862 kcal
- Sacharidy 154 g
- Tuky 80 g
- Sodík 988 mg
- Bílkoviny 105 g
- Uhlovodany 154 g
- Cholesterol 564.1 mg
- Draslík 1775.4 mg
- Vláknina 43835.5 mg
- Vitamín A 43835.5 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme 3 lžíce oleje, přidáme omyté, na kousky nakrájené kuřecí maso a 2 oloupané, nakrájené cibule. Osmahneme, přidáme koření, podlijeme vodou a dusíme.
-
2
Asi po 25 minutách vsypeme rýži, přilijeme vývar a zvolna dusíme, až je rýže sypká. Nakonec přimícháme nakrájené mandle.
-
3
Na zbylém oleji osmahneme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli.
-
4
Pilaf upravíme na talíře a ozdobíme dílky natvrdo uvařených vajec a kolečky osmažené cibule.