Makrela v česnekové směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 18 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 64.5 mg
- Draslík 58.7 mg
- Vláknina 1065 mg
- Vitamín A 1065 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se špetkou soli, nasekanou petrželkou, rozehřátým máslem a citronovou šťávou.
-
2
Omyté porce makrel opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Ve výpeku zpěníme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, vložíme zpět makrely, přidáme česnekovou směs a 1 dl vody. Dusíme, až ryby změknou.
-
3
Hotové makrely dáme na talíře a přelijeme procezenou šťávou.