Srnčí plátky na majoránce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 8 g
- Sodík 284 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 39 mg
- Vláknina 1801 mg
- Vitamín A 1801 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěné srnčí kýty nakrájíme 2 plátky, odblaníme je, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme rozemnutou majoránkou a opečeme z obou stran na oleji. Mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka.
-
2
Před koncem dušení zaprášíme moukou, znovu podlijeme a dodusíme.
-
3
Na talíři potřeme plátky masa hořčicí a posypeme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibulí.
-
4
Podáváme s rýží a brusinkovým kompotem.