Brambory po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 4 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1114.4 mg
- Vláknina 15477.5 mg
- Vitamín A 15477.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na osminky. Vložíme je na plech pomaštěný olejem, okořeníme rozmarýnem a solí. Mezi brambory položíme neoloupané stroužky česneku.
-
2
Plech umístíme na nejvyšší příčku předem vyhřáté trouby a brambory za občasného obracení upečeme do zlatova.
-
3
Před podáváním odstraníme česnek.
-
4
Podáváme jako přílohu k masům.