Dušené červené zelí s vínem a citronovou šťávou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 75 g Cukr krupice
  • 2000 g Zelí hlávkové červené
  • 250 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 0.125 l Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 916.9 mg
  • Vláknina 15041 mg
  • Vitamín A 15041 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 201.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté zelí nastrouháme nebo jemně nakrájíme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, podusíme na másle a smícháme se zelím. Ihned zakapeme citronovou šťávou, okořeníme citronovou kůrou, bobkovým listem, hřebíčkem a solí. Nakonec vše zalijeme červeným vínem a zasypeme cukrem.

  • 2

    Pokrm dusíme na mírném ohni pod pokličkou přibližně hodinu.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Komentáře k receptu