Dušené červené zelí s vínem a citronovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 7 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 916.9 mg
- Vláknina 15041 mg
- Vitamín A 15041 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 201.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zelí nastrouháme nebo jemně nakrájíme. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky, podusíme na másle a smícháme se zelím. Ihned zakapeme citronovou šťávou, okořeníme citronovou kůrou, bobkovým listem, hřebíčkem a solí. Nakonec vše zalijeme červeným vínem a zasypeme cukrem.
-
2
Pokrm dusíme na mírném ohni pod pokličkou přibližně hodinu.
-
3
Podáváme jako přílohu k pečeným masům.