Salát z cibule a datlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 0 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 963.4 mg
- Vláknina 18914.8 mg
- Vitamín A 18914.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky, zalijeme 500 ml vařící vody a necháme asi 10 minut stát. Potom cibuli scedíme a protřepeme, aby okapala všechna voda.
-
2
Datle rozpůlíme, vypeckujeme a pokrájíme na proužky. Promícháme je s cibulí, přelijeme vinným octem, podle chuti osolíme a opepříme. Necháme pod pokličkou nejméně 3 hodiny rozležet a nádobou přitom několikrát zatřeseme.
-
3
Salát podáváme mírně vychlazený.