Salát z cibule a datlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 500 g Datle
  • 240 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 963.4 mg
  • Vláknina 18914.8 mg
  • Vitamín A 18914.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky, zalijeme 500 ml vařící vody a necháme asi 10 minut stát. Potom cibuli scedíme a protřepeme, aby okapala všechna voda.

  • 2

    Datle rozpůlíme, vypeckujeme a pokrájíme na proužky. Promícháme je s cibulí, přelijeme vinným octem, podle chuti osolíme a opepříme. Necháme pod pokličkou nejméně 3 hodiny rozležet a nádobou přitom několikrát zatřeseme.

  • 3

    Salát podáváme mírně vychlazený.

Komentáře k receptu