Mandlové tolárky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 18 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 44.9 mg
- Draslík 101.7 mg
- Vláknina 5424.4 mg
- Vitamín A 5424.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr s máslem utřeme, přidáme vejce a ostatní suroviny, promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odležet.
-
2
Z těsta uděláme váleček, který obalíme v loupaných, strouhaných mandlích smíchaných s hrubým krystalovým cukrem.
-
3
Váleček necháme ztuhnout, aby se lépe krájel. Nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka o průměru 3 cm.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě.