Ananasové kari s krevetami a škeblemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 45 g
- Sodík 407 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 98.9 mg
- Draslík 877.1 mg
- Vláknina 206.9 mg
- Vitamín A 206.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety zbavíme ulit a vnitřností, škeble očistíme a zbavíme řasnatých lemů.
-
2
Do velkého hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud se mléko nezačne srážet. Přidáme postupně kari pastu, po chvíli rybí omáčku a cukr a ještě krátce povaříme.
-
3
Zalijeme zbytkem kokosového mléka, opět přivedeme k varu, vložíme krevety, škeble, nadrobno pokrájený ananas a nakrájené limetkové listy. Vaříme dalších 3-5 minut.
-
4
Před podáváním odstraníme všechny škeble, které se neotevřely. Dozdobíme nasekanými chilli papričkami a koriandrovými lístky.