Ananasové kari s krevetami a škeblemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 450 g Škeble čerstvé
  • 170 g Ananas
  • 2 ks Chilli paprička
  • 5 ks Kafirové listy
  • 2 hrnek Mléko kokosové
  • 2 polévková lžíce Kari pasta
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 563 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 407 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 98.9 mg
  • Draslík 877.1 mg
  • Vláknina 206.9 mg
  • Vitamín A 206.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety zbavíme ulit a vnitřností, škeble očistíme a zbavíme řasnatých lemů.

  • 2

    Do velkého hrnce vlijeme polovinu kokosového mléka, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud se mléko nezačne srážet. Přidáme postupně kari pastu, po chvíli rybí omáčku a cukr a ještě krátce povaříme.

  • 3

    Zalijeme zbytkem kokosového mléka, opět přivedeme k varu, vložíme krevety, škeble, nadrobno pokrájený ananas a nakrájené limetkové listy. Vaříme dalších 3-5 minut.

  • 4

    Před podáváním odstraníme všechny škeble, které se neotevřely. Dozdobíme nasekanými chilli papričkami a koriandrovými lístky.

Komentáře k receptu