Špaldové špagety s mandlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 44 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 84.9 mg
- Draslík 209.7 mg
- Vláknina 4877.7 mg
- Vitamín A 4877.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme podle návodu doměkka.
-
2
Česnek oloupeme a rozmačkáme. V hlubší pánvi bez tuku krátce opražíme mleté mandle, jakmile začnou vonět, přidáme máslo, česnek a zmírníme teplotu.
-
3
Zalijeme je smetanou, vývarem a povaříme 3 minuty. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Mátu opereme, osušíme a nasekáme. Přidáme ji do omáčky a promícháme.
-
5
Slité a okapané těstoviny dáme na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.