Zelný salát s ovocem a kysanou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hroznové víno
  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 358.4 mg
  • Vláknina 8115 mg
  • Vitamín A 8115 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jablko nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou a v míse smícháme s omytým hroznovým vínem a očištěným, nakrouhaným zelím. Zakysanou smetanu smícháme s medem, anýzem, solí a pepřem. Zálivku po lžících zlehka vmícháme do salátu. Necháme 30 minut vychladit.

Komentáře k receptu