Zapékaný krab s jarní cibulkou a zázvorem
Suroviny
- 20 g Zázvor celý
- 400 g Krab
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 5 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 120.3 mg
- Draslík 452.2 mg
- Vláknina 1136 mg
- Vitamín A 1136 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kraba rozkrojíme zespodu na poloviny. Klepeta odkrojíme a tupou stranou nože je roztlučeme. Odstraníme nohy a zbytek ulity rozlomíme na několik kousků. Nakonec odstraníme žábry a plovací měchýř. Vše kromě žaber, nohou a plovacího měchýře vložíme do mísy.
-
2
Maso přelijeme směsí rýžového vína, rozšlehaného vajíčka a kukuřičného škrobu, necháme 10 - 15 min marinovat.
-
3
V pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, nadrobno pokrájený zázvor a jarní cibulku, za stálého míchání cca 3 min restujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku a cukr, důkladně promícháme. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 3 - 4 min podusíme.
-
4
Maso rozdělíme na talíře, pokapeme sezamovým olejem, ihned podáváme.