Zapékaný krab s jarní cibulkou a zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Zázvor celý
  • 400 g Krab
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 5 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 120.3 mg
  • Draslík 452.2 mg
  • Vláknina 1136 mg
  • Vitamín A 1136 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kraba rozkrojíme zespodu na poloviny. Klepeta odkrojíme a tupou stranou nože je roztlučeme. Odstraníme nohy a zbytek ulity rozlomíme na několik kousků. Nakonec odstraníme žábry a plovací měchýř. Vše kromě žaber, nohou a plovacího měchýře vložíme do mísy.

  • 2

    Maso přelijeme směsí rýžového vína, rozšlehaného vajíčka a kukuřičného škrobu, necháme 10 - 15 min marinovat.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme maso, nadrobno pokrájený zázvor a jarní cibulku, za stálého míchání cca 3 min restujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme sójovou omáčku a cukr, důkladně promícháme. Přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni 3 - 4 min podusíme.

  • 4

    Maso rozdělíme na talíře, pokapeme sezamovým olejem, ihned podáváme.

Komentáře k receptu