Skořicová pěna s hruškou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 34 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 352.2 mg
- Vláknina 23065.6 mg
- Vitamín A 23065.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 8.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Mandle rozmixujeme s mlékem, skořicovou kůrou a cukrem. Krátce povaříme, a když směs částečně vychladne, přidáme vymačkanou želatinu. Skořicovou kůru vyjmeme a mléko necháme vychladnout.
-
2
Smetanu se skořicí ušleháme dotuha, zlehka vmícháme do pěny a vložíme na 3 hodiny do chladničky.
-
3
Oloupané, rozpůlené hrušky zbavíme jádřinců a podusíme ve víně asi 5 minut. Podušené hrušky nakrájíme na plátky.
-
4
Z připravené smetanové směsi vykrajujeme pomocí lžíce nočky. Upravíme je na talíře, obložíme plátky hrušek, pokropíme pomerančovým likérem a posypeme citronovou kůrou.