Plněná pečená jablka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1134 kcal
- Sacharidy 274 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1078 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 274 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 404.7 mg
- Vláknina 12086.1 mg
- Vitamín A 12086.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozinky spaříme v horké vodě a necháme okapat. Mandle hrubě nasekáme. Džem rozmícháme se sladidlem, kořením, likérem, mandlemi a rozinkami.
-
2
Jablka řádně omyjeme, opatrně z nich odstraníme jádřince. Nesmíme je poškodit. Ihned je zakapeme citronovou šťávou, aby nezčernala, naplníme připravenou směsí.
-
3
Zapékací mísu vymastíme, jablka do ní vyskládáme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 20 minut a poté je necháme mírně vychladnout, neboť se nepodávájí horká.
-
4
Pečená jablka můžeme podávat s vanilkovou omáčkou připravenou z vanilkového pudinku, nízkotučného mléka a sladidla.