Plněná pečená jablka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 40 g Mandle
  • 80 g Džem dia
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 kávová lžička Tuk rostlinný
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Jablka
  • 1 ks Sacharin
  • 2 polévková lžíce Sirup Monin - triple sec
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1134 kcal
  • Sacharidy 274 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 1078 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 274 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 404.7 mg
  • Vláknina 12086.1 mg
  • Vitamín A 12086.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozinky spaříme v horké vodě a necháme okapat. Mandle hrubě nasekáme. Džem rozmícháme se sladidlem, kořením, likérem, mandlemi a rozinkami.

  • 2

    Jablka řádně omyjeme, opatrně z nich odstraníme jádřince. Nesmíme je poškodit. Ihned je zakapeme citronovou šťávou, aby nezčernala, naplníme připravenou směsí.

  • 3

    Zapékací mísu vymastíme, jablka do ní vyskládáme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 20 minut a poté je necháme mírně vychladnout, neboť se nepodávájí horká.

  • 4

    Pečená jablka můžeme podávat s vanilkovou omáčkou připravenou z vanilkového pudinku, nízkotučného mléka a sladidla.

Komentáře k receptu