Rajčatová polévka se smaženým toastem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 2 krajíc Chléb toastový
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 8.8 mg
  • Draslík 435.9 mg
  • Vláknina 5234.8 mg
  • Vitamín A 5234.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme rajčata, krátce je opečeme. Přimícháme cukr, sůl, pepř, ocet a bobkový list, přilijeme vývar a za občasného míchání zvolna vaříme přibližně 15 minut.

  • 2

    Z toastového chleba odkrojíme kůrku, krajíčky nakrájíme na trojúhelníky. Na rozehřátém oleji zpěníme prolisovaný česnek a chléb osmažíme do zlatova. Mírně osolíme.

  • 3

    Polévku propasírujeme sítem, osolíme, opepříme a okořeníme tabascem. Rozlijeme do talířů, do každé porce vmícháme 1/2 lžíce smetany a vložíme toasty.

Komentáře k receptu