Křupavé kořeněné tyčinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 4 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 253.9 mg
- Vláknina 19960.5 mg
- Vitamín A 19960.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, droždí, vlažné vody, oleje, soli a fenyklu vypracujeme vláčné těsto. Vytvarujeme z něj kouli a necháme na teplém místě kynout.
-
2
Když těsto vykyne na dvojnásobné množství, tvarujeme dva válečky v délce cca 20 cm, necháme přikryté kynout ještě 15 minut.
-
3
Potom každý váleček rozdělíme na 20 kousků a vyválíme z nich tyčinky asi 35 cm dlouhé. Urovnáme je na plech, vyložený pečicím papírem, necháme kynout 10 minut.
-
4
Tyčinky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.