Kuře v koňaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hrozinky
  • 45 ml Martell cognac
  • 125 ml Víno bílé
  • 225 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 650 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 187.3 mg
  • Draslík 1039.9 mg
  • Vláknina 2195.8 mg
  • Vitamín A 2195.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso pokapeme citronovou šťávou, ochutíme solí a pepřem a zakryté necháme na chladném místě asi hodinu marinovat.

  • 2

    Ve velké ohnivzdorné míse rozehřejeme máslo, nalijeme marinádu, přidáme maso a nakrájený tymián. Pečeme dokud kuře nezhnědne. Mezitím několikrát obrátíme.

  • 3

    Poté přidáme víno, rozinky a na mírném ohni 30-45minut provaříme, dokud maso není hotové. Na závěr smícháme zakysanou smetanu s koňakem, nalijeme na kuře a zahřejeme. Před podáváním zdobíme větvičkami čerstvého tymiánu.

Komentáře k receptu