Kuře v koňaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 650 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 37 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 187.3 mg
- Draslík 1039.9 mg
- Vláknina 2195.8 mg
- Vitamín A 2195.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso pokapeme citronovou šťávou, ochutíme solí a pepřem a zakryté necháme na chladném místě asi hodinu marinovat.
-
2
Ve velké ohnivzdorné míse rozehřejeme máslo, nalijeme marinádu, přidáme maso a nakrájený tymián. Pečeme dokud kuře nezhnědne. Mezitím několikrát obrátíme.
-
3
Poté přidáme víno, rozinky a na mírném ohni 30-45minut provaříme, dokud maso není hotové. Na závěr smícháme zakysanou smetanu s koňakem, nalijeme na kuře a zahřejeme. Před podáváním zdobíme větvičkami čerstvého tymiánu.