Kuře po cincarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 876 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 63 g
- Sodík 503 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 479.1 mg
- Draslík 662 mg
- Vláknina 355 mg
- Vitamín A 355 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře nakrájíme na kousky, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme téměř doměkka.
-
2
Vejce rozšleháme s moukou a potom s kyselým mlékem. Směs nalijeme na 2 lžíce rozehřátého sádla, přilijeme trochu vývaru z kuřete a za stálého míchání uvedeme do varu. Chvíli povaříme a podle potřeby přilijeme vývar. Přisolíme a přidáme oloupaný, nasekaný česnek.
-
3
Ve lžíci sádla rozmícháme mletou papriku. Porce kuřete zalijeme nejdříve připravenou omáčkou a potom postříkáme paprikou rozmíchanou v sádle.
-
4
Podáváme s rýží.