Lilky v octě s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 5 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 643 mg
- Vláknina 17759.2 mg
- Vitamín A 17759.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme a každý na pěti místech nařízneme asi 2cm hluboko.
-
2
Svaříme vodu se solí, vložíme lilky a vaříme asi 10 minut. Scedíme je a necháme vychladnout.
-
3
Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme, promícháme a opepříme. Směsí naplníme zářezy v lilcích, lilky urovnáme do čistých sklenic a zalijeme svařeným octem.