Čína z králíka
Suroviny
- 500 g Králičí maso
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kari koření
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 9 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 72.2 mg
- Draslík 522.4 mg
- Vláknina 2092.8 mg
- Vitamín A 2092.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z králíka obereme maso a nakrájíme na kostičky. Dáme je do mísy, okořeníme, přidáme olej a promícháme.
-
2
Necháme uležet v lednici 2 hodiny.
-
3
Poté maso dusíme na pánvi, nakrájíme na kolečka cibuli, dáme do hrnce, přidáme cukr, necháme zkaramelizovat a zakapeme octem. Smícháme s masovou směsí a necháme prohřát.