Kachna v polévce
Suroviny
- 100 g Sádlo škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kachna mražená
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2104 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 202 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 343 mg
- Vláknina 4601 mg
- Vitamín A 4601 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou kachnu nakrájíme na kousky, osolíme a poprášíme moukou smíchanou se strouhankou. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, vsypeme na rozehřáté sádlo, přidáme oloupanou, nakrájenou kořenovou zeleninu, nasekaný česnek a kachní maso. Vše osmahneme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Polévku opepříme, okořeníme majoránkou a přidáme nasekanou petrželku. Podle chuti okyselíme.