Slepice v polévce se zeleninou a bramborami
Suroviny
- 500 g Brambory
- 1000 g Slepice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Petržel kořen
- 1 špetka Majoránka
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.09 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 190 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 185.5 mg
- Draslík 1712.7 mg
- Vláknina 19858.5 mg
- Vitamín A 19858.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou slepici nakrájíme na porce, osolíme a dáme vařit.
-
2
Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme. Přidáme k téměř měkkému slepičímu masu.
-
3
Oloupanou, nasekanou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Rozvaříme ji, přilijeme k polévce a přidáme bobkový list, majoránku a nasekanou petrželku. Povaříme a polévku podle chuti okyselíme.