Slepice v polévce se zeleninou a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 1000 g Slepice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Majoránka
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.09 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 190 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 185.5 mg
  • Draslík 1712.7 mg
  • Vláknina 19858.5 mg
  • Vitamín A 19858.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou slepici nakrájíme na porce, osolíme a dáme vařit.

  • 2

    Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme a nakrájíme. Přidáme k téměř měkkému slepičímu masu.

  • 3

    Oloupanou, nasekanou cibuli zpěníme na sádle, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Rozvaříme ji, přilijeme k polévce a přidáme bobkový list, majoránku a nasekanou petrželku. Povaříme a polévku podle chuti okyselíme.

Komentáře k receptu