Slepičí žgvacet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 185 mg
- Draslík 735.9 mg
- Vláknina 3322.7 mg
- Vitamín A 3322.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou slepici nakrájíme na kousky a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, promícháme, osolíme a opepříme.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je ke slepičímu masu a vše dusíme tak dlouho, až vysmahne všechna tekutina. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Okořeníme majoránkou a sušenou bazalkou, přilijeme víno a zvolna dusíme doměkka.
-
3
Podáváme s těstovinami nebo s polentou.