Slepičí žgvacet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Slepice
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 0.13 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 369 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 735.9 mg
  • Vláknina 3322.7 mg
  • Vitamín A 3322.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou slepici nakrájíme na kousky a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, promícháme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je ke slepičímu masu a vše dusíme tak dlouho, až vysmahne všechna tekutina. Zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou, aby maso bylo zakryté. Okořeníme majoránkou a sušenou bazalkou, přilijeme víno a zvolna dusíme doměkka.

  • 3

    Podáváme s těstovinami nebo s polentou.

Komentáře k receptu