Švédské vánoční sušenky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Marmeláda brusinková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 398 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 34.9 mg
  • Vláknina 2581.9 mg
  • Vitamín A 2581.9 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oba cukry a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek a skořici. Vymícháme hladké těsto které dáme odležet do chladu.

  • 2

    Vyválíme plát, silný cca 3 mm a tvořítkem vykrajujeme různé vánoční tvary.

  • 3

    Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a zasypeme krystalovým cukrem se skořicí.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Sundáme z plechu a necháme vychladnout.

  • 5

    Polovinu sušenek namažeme brusinkovou zavařeninou a slepíme se zbylými sušenkami.

Komentáře k receptu