Švédské vánoční sušenky
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr krupice
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Marmeláda brusinková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 22 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 54.5 mg
- Draslík 34.9 mg
- Vláknina 2581.9 mg
- Vitamín A 2581.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oba cukry a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek a skořici. Vymícháme hladké těsto které dáme odležet do chladu.
-
2
Vyválíme plát, silný cca 3 mm a tvořítkem vykrajujeme různé vánoční tvary.
-
3
Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a zasypeme krystalovým cukrem se skořicí.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Sundáme z plechu a necháme vychladnout.
-
5
Polovinu sušenek namažeme brusinkovou zavařeninou a slepíme se zbylými sušenkami.