Vánoční suchárky
Suroviny
- 40 g Kandovaná pomerančová kůra
- 40 g Kandované ovoce
- 70 g Mandle
- 100 g Poleva čokoládová
- 150 g Cukr moučkový
- 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Anýz mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 7 g
- Sodík 74 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 73.6 mg
- Draslík 97.3 mg
- Vláknina 4115 mg
- Vitamín A 4115 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme vejce a cukr do husté pěny. Přisypeme nasekané mandle, anýz, na malé kousky nakrájené kandované ovoce a pomerančovou kůru, nastrouhanou citrónovou kůru, rum, sůl, mouku.
-
2
Důkladně vše smícháme a těstem naplníme tukem vymazanou a hrubou moukou vysypanou chlebíčkovou formu.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě na 170°C. Necháme vychladnout, vyklopíme z formy a krájíme na tenké plátky. Plátky poskládáme na plech vyložený pečícím papírem a sušíme v teplé troubě.
-
4
Vychladlé zdobíme tenkým pramínkem čokoládové polevy a necháme uschnout.