Dýňový koláč

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 190 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr krupice
  • 800 g Dýně
  • 50 g Solamyl
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 54 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 162.8 mg
  • Draslík 266.8 mg
  • Vláknina 2013.3 mg
  • Vitamín A 2013.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, 125 g másla, 75 g cukru, vejce a sůl dobře propracujeme. Těstem naplníme máslem vymazanou koláčovou formu, předpékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 2

    Žloutky, cukr, koření a 60 g másla umícháme do krému, vmícháme pevný sníh, ušlehaný z bílků, Solamylu a 700 g rozmixované dýňové dužiny. Směs rozetřeme na předpečený korpus, koláč pečeme 40 minut.

  • 3

    Upečený koláč pocukrujeme a posypeme zbylou dýňovou dužinou nakrájenou na kostičky.

Komentáře k receptu