Ovčácké špízy s pórkovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Jehněčí kýta
- 200 g Paprika žlutá
- 200 g Cuketa
- 200 g Pórek
- 200 ml Mléko kefírové
- 1 kávová lžička Sůl
- 16 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Tymián sušený
- 2 polévková lžíce Rozmarýn sušený
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.34 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 18 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 691.3 mg
- Vláknina 5985.8 mg
- Vitamín A 5985.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na kostky, ze 2 lžic citronové šťávy, 2 lžic oleje, tymiánu, rozmarýnu a soli ušleháme marinádu. Pokapeme jí kostky masa, obložené bobkovými listy.
-
2
Očištěné papriky nakrájíme na čtverečky, omyté cukety na plátky.
-
3
Omytý pórek pokrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Přidáme prolisovaný česnek, zamícháme, podlijeme trochou vody, dusíme pod pokličkou 8 minut. Vmícháme kefír, nasekanou petrželku, omáčku ochutíme 2 lžícemi citronové šťávy, osolíme a opepříme.
-
4
Na špízy střídavě napichujeme maso, papriky, cukety a bobkový list. Grilujeme po všech stranách asi 20 minut. Podáváme s pórkovou omáčkou.