Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Zázvor celý
  • 1000 g Vepřová kýta
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Jíška instantní
  • 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 697 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 801 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 169.3 mg
  • Draslík 1216.3 mg
  • Vláknina 7197.3 mg
  • Vitamín A 7197.3 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěnou feferonku nasekáme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, smícháme s nakrájenou pomerančovou kůrou, zázvorem, česnekem, feferonkou, solí, pepřem a cukrem.

  • 2

    Omyté maso pokrájíme na kostky, zprudka opečeme na oleji. Zalijeme připravenou pomerančovou směsí a zeleninovým vývarem, pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 60 minut. Poté slijeme vypečenou šťávu a maso pečeme ještě 10 minut.

  • 3

    Šťávu propasírujeme sítem, zahustíme jíškou, pečeni podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře k receptu