Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou
Suroviny
- 40 g Zázvor celý
- 1000 g Vepřová kýta
- 400 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Feferony
- 2 ks Pomeranče
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Jíška instantní
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 697 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 42 g
- Sodík 801 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 169.3 mg
- Draslík 1216.3 mg
- Vláknina 7197.3 mg
- Vitamín A 7197.3 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný zázvor a česnek nakrájíme na tenké plátky, očištěnou feferonku nasekáme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, smícháme s nakrájenou pomerančovou kůrou, zázvorem, česnekem, feferonkou, solí, pepřem a cukrem.
-
2
Omyté maso pokrájíme na kostky, zprudka opečeme na oleji. Zalijeme připravenou pomerančovou směsí a zeleninovým vývarem, pečeme pod poklicí v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 60 minut. Poté slijeme vypečenou šťávu a maso pečeme ještě 10 minut.
-
3
Šťávu propasírujeme sítem, zahustíme jíškou, pečeni podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.