Zeleninové karí s divokou rýží
Suroviny
- 250 g Brokolice
- 50 g Rýže indiánská
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Kedlubna
- 1 ks Květák
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Dýňová semínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 365 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 1169.5 mg
- Vláknina 25782.2 mg
- Vitamín A 25782.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 188.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.
-
2
Oloupanou mrkev a kedlubnu nakrájíme na nudličky, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky.
-
3
Zeleninu vaříme v osolené vodě - mrkev asi 10 minut, květák 8 minut, kedlubnu a brokolici 6 minut. Scedíme a vývar zachytíme.
-
4
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Poprášíme kari kořením a krátce osmahneme. Přilijeme 200 ml vývaru a několik minut povaříme. Osolíme, okořeníme cayenským pepřem a ochutíme citronovou šťávou. Vmícháme zeleninu, vařenou divokou rýži a dýňová semínka.
-
5
Pokrm upravíme na talíře a podáváme.