Zeleninové karí s divokou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brokolice
  • 50 g Rýže indiánská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kedlubna
  • 1 ks Květák
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Dýňová semínka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 365 g
  • Sodík 317 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 1169.5 mg
  • Vláknina 25782.2 mg
  • Vitamín A 25782.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 188.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou mrkev a kedlubnu nakrájíme na nudličky, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky.

  • 3

    Zeleninu vaříme v osolené vodě - mrkev asi 10 minut, květák 8 minut, kedlubnu a brokolici 6 minut. Scedíme a vývar zachytíme.

  • 4

    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky a opečeme na másle. Poprášíme kari kořením a krátce osmahneme. Přilijeme 200 ml vývaru a několik minut povaříme. Osolíme, okořeníme cayenským pepřem a ochutíme citronovou šťávou. Vmícháme zeleninu, vařenou divokou rýži a dýňová semínka.

  • 5

    Pokrm upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu