Hovězí svíčková s hořčicovou zeleninou
Suroviny
- 750 g Hovězí svíčková
- 250 g Brokolice
- 250 g Květák
- 750 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Celer řapíkatý
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 372 g
- Sodík 1096 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 112.1 mg
- Draslík 1929.1 mg
- Vláknina 17518.8 mg
- Vitamín A 17518.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar uvedeme do varu s bobkovým listem a celým pepřem, vložíme omyté maso a zvolna vaříme těsně pod bodem varu asi 30 minut.
-
2
Oloupanou mrkev a omytý celer nadrobno nakrájíme, očištěný květák a brokolici rozebereme na růžičky. Zeleninu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olivový olej. Přidáme hořčici, zeleninu a za stálého míchání opečeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Do zeleniny vmícháme omytou, nakrájenou pažitku.
-
4
Maso vyjmeme z vývaru a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a upravíme na talíře spolu s hořčicovou zeleninou.