Toasty s králičím masem
Suroviny
- 100 g Pórek
- 100 g Celer řapíkatý
- 150 g Králičí maso
- 50 g Olivy černé
- 150 ml Víno červené
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 3 ks Bobkový list
- 3 ks Hřebíček
- 2 ks Bageta
- 5 ks Jalovec
- 1 špetka Citronová kůra
- 3 stroužek Česnek
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1132 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 21.4 mg
- Draslík 533.1 mg
- Vláknina 12307.5 mg
- Vitamín A 12307.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý pórek a celer nakrájíme na kostky, oloupaný stroužek česneku nasekáme.
-
2
Očištěné a omyté králičí maso nakrájíme na kostky a spolu s česnekem opečeme na 4 lžících oleje. Přidáme pórek a celer, kapary a vše opékáme asi 5 minut. Vmícháme protlak, lžičku nasekaného rozmarýnu, rozdrcený jalovec, bobkový list, hřebíček, citronovou kůru a přilijeme červené víno. Podusíme asi 20 minut. Potom vyjmeme bobkový list a hřebíček, maso se zeleninou rozmixujeme a směs podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Oloupeme zbylý česnek a stroužky osmahneme spolu s rozmarýnem na 4 lžících oleje. V oleji opečeme krajíčky bagety dozlatova a potřeme je rozmixovanou směsí a ozdobíme olivami. Ihned podáváme.