Dýně v surovém cukru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Cukr třtinový
  • 200 ml Jogurt bílý smetanový
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 ks Máta
  • 1 ks Dýně
  • 8 ks Skořice celá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 133 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2020.6 mg
  • Vláknina 61868.3 mg
  • Vitamín A 61868.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší dýni překrojíme napůl, vyjmeme semena, vlákna a rozkrájíme na dílky. Nandáme je v jedné vrstvě do mělkého pekáče nebo do pánve se silným dnem. Prázdná místa vyplníme jemným surovým cukrem.

  • 2

    Do pánve nalijeme opatrně vodu, abychom nespláchli cukr ke dnu. Posypeme mletým hřebíčkem a přidáme 2 skořice.

  • 3

    Pánev těsně přiklopíme pokličkou a vaříme na mírném plameni asi 30 minut, nebo až bude dýně měkká a z cukru se stane sirup. Občas dýni zkontrolujeme, aby nedošla voda a dýně se nepřipálila.

  • 4

    Hotovou dýni přendáme na talíř a polijeme sirupem. Každou porci ozdobíme mátou a skořicí. Podáváme s hustým jogurtem nebo créme fraiche.

Komentáře k receptu