Fíky s ořechovým krémem
Suroviny
- 400 g Sýr Ricotta
- 150 g Ořechy pekanové
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Vanilkový lusk
- 1 kávová lžička Hřebíček mletý
- 16 ks Fíky čerstvé
- 0.5 hrst Meduňka
- 3 cl Víno portské
- 6 polévková lžíce Sirup javorový
- 6 polévková lžíce Sirup Monin - grenadina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 41 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 51 mg
- Draslík 1220.5 mg
- Vláknina 30985.2 mg
- Vitamín A 30985.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté fíky osušíme a rozpůlíme.
-
2
Sýr rozmícháme s javorovým sirupem a grenadinou. Přimícháme skořici, vanilku a hřebíček, porstké víno, očištěnou meduňku a nasekané oříšky. Vše řádně promícháme, směs navršíme na půlky fíků a servírujeme ozdobené lístečky meduňky.