Dušené jehněčí kotlety s cibulí
Suroviny
- 75 g Hrozinky
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 4 ks Cibule
- 8 ks Jehněčí kotlety
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Šafrán
- 0.94 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 566 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 32 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 132.9 mg
- Draslík 984.6 mg
- Vláknina 6685.9 mg
- Vitamín A 6685.9 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety omyjeme a osušíme, opečeme v kastrolu na rozpáleném olivovém oleji, osolíme a opepříme. Maso vyjmeme, necháme na teplém místě.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, necháme zesklovatět ve výpeku. Osolíme, opepříme, okořeníme skořicí, šafránem, cukrem, římským kmínem a cayenským pepřem. Zalijeme vývarem, krátce povaříme. Vložíme opečené kotlety.
-
3
Rozinky propláchneme horkou vodou, necháme okapat a přidáme k masu. Vše zvolna dusíme pod pokličkou asi 20 minut.