Marinovaný okouník s římským kmínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 8 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 1362.5 mg
- Vláknina 7900.3 mg
- Vitamín A 7900.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby omyjeme, osušíme. Oloupaný česnek a šalotku nasekáme, chilli papričku očistíme, na jemno pokrájíme.
-
2
Z šalotky, česneku, papričky, citronové šťávy, římského kmínu a oleje ušleháme marinádu, nakonec vmícháme omyté lístky koriandru.
-
3
Okouníky po stranách třikrát šikmo nařízneme, polijeme marinádou a necháme asi 1 hodinu odležet.
-
4
Ryby s marinádou přikryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě. Fólii odstraníme, přidáme oloupaná, nadrobno rozkrájená rajčata a vše dusíme ještě 10 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.