Jehněčí saté
Suroviny
- 15 g Zázvor celý
- 100 g Máslo čerstvé
- 250 ml Víno portské
- 250 ml Vývar drůbeží
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Pepř 4 barev
- 1 kg Jehněčí kýta
- 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Marmeláda brusinková
- 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1072 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 61 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 195 mg
- Draslík 834.3 mg
- Vláknina 3330 mg
- Vitamín A 3330 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, naporcujeme na čtyři cm široké plátky. Plátky propíchneme bambusovými špízy a okořeníme. Špízy smažíme na rozpáleném másle asi 5 minut.
-
2
Brusinkovou omáčku smícháme s portským a vývarem. Vmícháme rybízovou marmeládu, citronovou šťávu, hořčici, nastrouhanou kůru. Okořeníme nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem. Vše řádně promícháme a necháme deset minut povařit.
-
3
Mouku smícháme s vodou, omáčku zahustíme a povaříme.
-
4
Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.