Jehněčí saté

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Zázvor celý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno portské
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Pepř 4 barev
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • 1 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Marmeláda brusinková
  • 4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1072 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 195 mg
  • Draslík 834.3 mg
  • Vláknina 3330 mg
  • Vitamín A 3330 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, naporcujeme na čtyři cm široké plátky. Plátky propíchneme bambusovými špízy a okořeníme. Špízy smažíme na rozpáleném másle asi 5 minut.

  • 2

    Brusinkovou omáčku smícháme s portským a vývarem. Vmícháme rybízovou marmeládu, citronovou šťávu, hořčici, nastrouhanou kůru. Okořeníme nastrouhaným zázvorem, solí a pepřem. Vše řádně promícháme a necháme deset minut povařit.

  • 3

    Mouku smícháme s vodou, omáčku zahustíme a povaříme.

  • 4

    Maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.

Komentáře k receptu