Hovězí polévka s masovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 150 g Játra hovězí
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Polévkové koření
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 g Majoránka
  • 15 g Česnek
  • 100 g Strouhanka
  • 200 g Hovězí výřez
  • 70 g Vepřový výřez
  • 1700 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 1480 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 796.1 mg
  • Vláknina 1624.6 mg
  • Vitamín A 1624.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Opláchnutý hovězí a vepřový výřez a hovězí játra jemně umeleme spolu s cibulí, přidáme česnek utřený se solí, prosátou mouku, vejce, drcenou majoránku, mletý pepř a strouhanku. Směs promícháme.

  • 3

    Z promíchané hmoty obvyklým způsobem připravíme a uvaříme masovou rýži. Zavaříme ji do osolené vařící vody a vaříme 5-8 minut.

  • 4

    Uvařenou rýži scedíme a zalijeme trochou vývaru.

  • 5

    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s masovou rýží vložíme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu