Kachní prsa s olivami a hroznovým vínem
Suroviny
- 250 g Hroznové víno
- 150 g Olivy černé
- 125 ml Džus hroznový
- 2 ks Kachní prsa
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Pepř citronový
- 1 špetka Nové koření mleté
- 2 cl Martell cognac
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.34 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Vývar drůbeží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 32 g
- Sodík 964 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 139.5 mg
- Draslík 721.6 mg
- Vláknina 7335.6 mg
- Vitamín A 7335.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa omyjeme, kůži nařízneme napříč, vetřeme sůl, pepř a papriku. Vložíme na rozpálený olej kůží dolů, zprudka osmažíme, poté obrátíme a smažíme 3 minuty z druhé strany.
-
2
Zapékací mísu silně vymastíme máslem, vložíme do ní kachní prsa kůží navrch. Prsa poklademe rozpůlenými olivami a vínem. Hroznovou šťávu smícháme s vývarem a koňakem, okořeníme citrónovým pepřem, novým kořením a pečeni touto směsí polijeme.
-
3
Vložíme do předehřáté trouby na 140°C a pečeme na střední liště 12 minut.
-
4
Hotová prsa upravíme na talíře, obložíme olivami a vínem a servírujeme.