Kuře s červeným zelím
Suroviny
- 600 g Zelí hlávkové červené
- 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 1200 g Kuře
- 125 ml Víno portské
- 500 ml Vývar drůbeží
- 2 ks Hrušky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Hřebíček mletý
- 1 špetka Koriandr mletý
- 3 polévková lžíce Husí sádlo
- 5 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1137 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 71 g
- Sodík 702 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 1058.3 mg
- Vláknina 13685 mg
- Vitamín A 13685 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu necháme rozmrznout. Očištěné kuře naporcujeme, do porcí vetřeme sůl, pepř a papriku. Vložíme na rozpálený olej, osmažíme ze všech stran, přilijeme vývar, přidáme rozmrazenou zeleninu a na mírném ohni dusíme 35 minut.
-
2
Mezitím očistíme zelí, na jemném struhadle nastrouháme a podusíme na husím sádle 6 minut. Osolíme, opepříme, přidáme papriku a portské. Dusíme přiklopené 25 minut.
-
3
Hrušky oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostičky. Hrušky přidáme k zelí 5 minut před konce vaření.
-
4
Zelí rozdělíme na talíře, kousky kuřete položíme na zelí a servírujeme.