Kuře na sherry s paprikou a cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 998 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 54 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 838.1 mg
- Vláknina 3321.3 mg
- Vitamín A 3321.3 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Porce po všech stranách posypeme mletou paprikou, osolíme a opepříme.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, očištěné papriky nakrájíme na nudličky.
-
3
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme maso, přidáme nakrájenou cibuli, papriky a prolisovaný česnek. Vše krátce opečeme. Přilijeme sherry a vývar. Povaříme asi 12 minut, přiklopíme pokličkou a necháme dalších 12 minut zvolna táhnout. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.