Kořeněné plátky rostbífu
Suroviny
- 200 ml Rajčatová šťáva
- 250 ml Olej olivový
- 6 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
- 0.5 šálek Tymián čerstvý
- 0.5 šálek Oregano čerstvé
- 0.5 šálek Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1323 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 99 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 79 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 275 mg
- Draslík 517.6 mg
- Vláknina 18094.8 mg
- Vitamín A 18094.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek oloupeme, jemně nasekáme. Omyté a osušené bylinky nasekáme na jemno. Vše smícháme s olivovým olejem a rajskou šťávou. Osolíme, opepříme, přidáme worcester.
-
2
Maso nakrájíme na velmi tenké plátky, protáhneme je marinádou, rozložíme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 8 minut na střední liště.