Labužnické šunkové závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 21 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 59.7 mg
- Draslík 758.5 mg
- Vláknina 10700 mg
- Vitamín A 10700 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky. Omytý pórek nakrájíme na špalíčky a podusíme asi 5 minut ve 125 ml vody. Scedíme a tekutinu zachytíme.
-
2
Pórek zavineme do rozpůlených plátků šunky a závitky urovnáme do zapékací mísy.
-
3
Žampiony opékáme na oleji na pánvi asi 5 minut. Přilijeme tekutinu z uvařeného pórku, vmícháme vegetu a necháme přejít varem. Omáčkou zalijeme závitky, přelijeme je zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pokrm zapékáme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.