Bramborový nákyp s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 21 g
- Sodík 643 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 387.1 mg
- Draslík 1453.4 mg
- Vláknina 18171 mg
- Vitamín A 18171 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Omytou petržel a šalvěj nasekáme a smícháme s pórkem. Okořeníme majoránkou a opepříme.
-
3
Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny a střídavě navrstvíme plátky brambor a pórek.
-
4
Vejce rozšleháme se solí a pepřem a nalijeme na pokrm. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a obložíme zbylou slaninou.
-
5
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.