Chimichangas s kuřecím masem a tomatillos
Suroviny
- 400 g Fazole vařené
- 400 g Tortilla
- 300 g Rajčata zelená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 6 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 1403 mg
- Vláknina 29421.5 mg
- Vitamín A 29421.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa bez kůže a kostí vložíme do hrnce, přidáme chilli papričku bez semen, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, vaříme 10 minut až se maso uvaří a chilli změkne. Hotové, trochu zchladlé maso natrháme na kousky a chilli jemně pokrájíme.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně rozkrájenou cibuli, osmahneme do sklovita, přidáme drcený česnek, mleté koření a smažíme 3 minuty. Přidáme tomatillos v konzervě a vařené fazole, vaříme ještě 5 minut, poté přidáme maso a koření.
-
3
Tortilly nahřejeme nad párou nebo v mikrovlné troubě. Osminu fazolové náplně položíme doprostřed tortilly a složíme obě strany dovnitř. Poté spodní část složíme nahoru a vrchní dolů, aby se vytvořil úhledný balíček. Zajistíme párátkem.
-
4
Olej rozpálíme ve větší pánvi, chimichangu usmažíme do křupava, jednou obrátíme. Vyjmeme z oleje, necháme vykapat na papírovém ubrousku. Ihned podáváme.