Roštěnky na rajčatech
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 150 g Protlak rajčatový
- 1 g Nové koření celé
- 1 g Pepř černý celý
- 1 g Tymián sušený
- 250 g Rajčata
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1409 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 117.6 mg
- Draslík 941 mg
- Vláknina 4151.8 mg
- Vitamín A 4151.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a zpěníme ji v kastrole na oleji. Přidáme maso a lehce ho z obou stran opečeme. Podlijeme trochou horkého vývaru, přidáme rajčatový protlak, nové koření, bobkový list, tymián, pepř a zvolna podusíme.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme a přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a cukr. Maso vrátíme do omáčky, přidáme rajčata nakrájená na osminky a vše krátce prohřejeme.